Dimecres 15

INS Josep Vallverdú (Les Borges Blanques) · 13.15h

© Antoni Galeote….

Andreu Loncà

POESIA LLEIDA A LES AULES

La poesia de Josep Vallverdú

En el marc de la celebració del centenari del naixement de Josep Vallverdú, i amb l’autor participant-hi de manera activa, des de POESIA LLEIDA no hem volgut deixar passar l’oportunitat de treballar per difondre els versos del mestre entre la població més jove. Si el 2021 ho fèiem amb la complicitat del director Toni Moreno, autor del documental dedicat a Josep Vallverdú Si no tinguéssim miralls, enguany comptem amb la col·laboració de l’escriptor Andreu Loncà, un coneixedor excepcional de l’obra de l’autor. Diversos centres educatius acolliran una lectura de poemes comentada, un recorregut per la vessant creativa que Vallverdú ha treballat de manera més intensa en els darrers anys de la seva llarga i fructífera trajectòria literària.

Centre educatiu: INS Josep Vallverdú (Les Borges Blanques)
Hora: De 13.15h a 14.10h
Alumnat: 2n de Batxillerat (Literatura Catalana)
Professora amfitriona: Mercè Teixidó

Cafè del Teatre · 19h

© Toni Moreno….

Amat Baró

© Blanca Llum Vidal….

Enric Casasses

© Maria Sevilla….

Raquel Santanera

TEL·LÚRICS

Tres veus i un horitzó

Participants: Amat Baró, Enric Casasses i Raquel Santanera

Des dels versos arrelats en el més profund de la literatura catalana medieval fins a la virtualitat del núvol. Romanços, cançons i també la poesia experimental i cíborg. Quan observem l’obra d’aquests tres creadors podem traçar una panoràmica de la poesia en llengua catalana contemporània viatjant a través de tres generacions. Amat Baró, Enric Casasses (Premi d’Honor de les Lletres Catalanes) i Raquel Santanera són tres veus arrelades a la terra que han construït el seu recés singular i incontestable a la casa de la creació poètica. Des de l’alquímia de les flors fins a les marques que deixen els nusos. Tres veus que venen de lluny i es projecten cap a l’horitzó.

Llibreria participant: Caselles

Cafè del Teatre · 20h

© Anna Serrano….

Manuel Rivas

©

Mario Obrero

ELS FRUITS SABOROSOS

Manuel Rivas i Mario Obrero a escena

Participants: Manuel Rivas i Mario Obrero

Les cireres i els préssecs, dos fruits tan lleidatans, són presents a l’obra d’aquests dos autors, Manuel Rivas i Mario Obrero. Per una banda, un veterà imprescindible que no havíem pogut escoltar en directe a Lleida des de fa massa anys. Per una altra, un dels escriptors joves que ha irromput amb més força en el panorama recent de la literatura contemporània a l’Estat espanyol. És un veritable luxe poder tenir junts amb nosaltres aquests dos grans noms, amb la poesia, des de la poesia, per la poesia. Tindrem l’oportunitat de gaudir dels seus versos com qui gusteja els fruits més saborosos.

Llibreria participant: El Genet Blau

#poesialleida2023