Dimarts 14

Universitat de Lleida · 12h

© Antoni Galeote….

Andreu Loncà

POESIA LLEIDA A LES AULES

La poesia de Josep Vallverdú

En el marc de la celebració del centenari del naixement de Josep Vallverdú, i amb l’autor participant-hi de manera activa, des de POESIA LLEIDA no hem volgut deixar passar l’oportunitat de treballar per difondre els versos del mestre entre la població més jove. Si el 2021 ho fèiem amb la complicitat del director Toni Moreno, autor del documental dedicat a Josep Vallverdú Si no tinguéssim miralls, enguany comptem amb la col·laboració de l’escriptor Andreu Loncà, un coneixedor excepcional de l’obra de l’autor. Diversos centres educatius acolliran una lectura de poemes comentada, un recorregut per la vessant creativa que Vallverdú ha treballat de manera més intensa en els darrers anys de la seva llarga i fructífera trajectòria literària.

Centre educatiu: Universitat de Lleida
Hora: De 12.00h a 13.00h
Alumnat: Grau en Filologia Catalana i Estudis Occitans
Professor amfitrió: Jordi Malé

Cafè del Teatre · 19h

© Marcel Bergé….

Josep Vallverdú

©

Izaskun Arretxe

© Santi Miret….

Carme Vidalhuguet

© Jesús Ciscar….

Àngels Gregori

© Francesc Alamon….

Anton Not

© J. Aymamí….

Àngels Bassas

©

Pep Tort

©

Joan Palomares & Prozak Soup

INAUGURACIÓ

El temps en què l’univers es deseixia. Celebrant el centenari de Josep Vallverdú

Participants: Izaskun Arretxe, Carme Vidalhuguet, Àngels Gregori, Anton Not, Àngels Bassas, Pep Tort i Joan Palomares & Prozak Soup

Donem el tret de sortida de POESIA LLEIDA de la millor manera possible: celebrant el centenari de Josep Vallverdú amb Izaskun Arretxe (Directora de la Institució de les Lletres Catalanes) i Carme Vidalhuguet (comissària de l’Any Vallverdú).

Els primers versos del POESIA LLEIDA seran vallverdunians en la veu de l’actriu Àngels Bassas, acompanyada pel saxo d’en Pep Tort.

Tot seguit, i per celebrar una commemoració tan especial, Prozak Soup, amb l’artista Joan Palomares al capdavant, ens ha preparat una experiència desafiant que explora àrees i reflexions presents en l’obra de Vallverdú, com els misteris i les complexitats del temps, la raó i l’univers. Un espectacle que combina elements teatrals, visuals i sonors capaç de crear una experiència disruptiva per al públic amb la intenció de sacsejar l’espectador situant-lo entre la profanació i l’elogi de l’autor.

Llibreria participant: La irreductible

Cafè del Teatre · 20.30h

©

Sebastià Alzamora

© Jesús Ciscar….

Josep Piera

UN POEMA MÉS PRESENTABLE!

Lectura de poemes a càrrec de Sebastià Alzamora i Josep Piera

Participants: Sebastià Alzamora i Josep Piera

Dos poetes de diferents generacions, amics i còmplices, companys de versos que han bastit al llarg de les seves trajectòries una obra sòlida, singular i amb el reconeixement dels lectors. Des de les Illes Sebastià Alzamora i des del País Valencià Josep Piera, ens arriben amb la maleta carregada de versos per oferir-nos un tast de la seva obra, per deixar-nos gaudir, durant una estona, d’una trobada d’alt voltatge poètic que no us podeu perdre!

Llibreria participant: La irreductible

#poesialleida2023