Dijous 16

INS Màrius Torres (Lleida) · 10.55h

© Antoni Galeote….

Andreu Loncà

POESIA LLEIDA A LES AULES

La poesia de Josep Vallverdú

En el marc de la celebració del centenari del naixement de Josep Vallverdú, i amb l’autor participant-hi de manera activa, des de POESIA LLEIDA no hem volgut deixar passar l’oportunitat de treballar per difondre els versos del mestre entre la població més jove. Si el 2021 ho fèiem amb la complicitat del director Toni Moreno, autor del documental dedicat a Josep Vallverdú Si no tinguéssim miralls, enguany comptem amb la col·laboració de l’escriptor Andreu Loncà, un coneixedor excepcional de l’obra de l’autor. Diversos centres educatius acolliran una lectura de poemes comentada, un recorregut per la vessant creativa que Vallverdú ha treballat de manera més intensa en els darrers anys de la seva llarga i fructífera trajectòria literària.

Centre educatiu: INS Màrius Torres (Lleida)
Hora: A les 10.55h
Alumnat: Batxillerat (Literatura Universal)
Professor amfitrió: Valeri Mallol

Cafè del Teatre · 19h

©

Teresa Colom

©

Joan-Carles Martí

©

Raquel Lanseros

SENSE LLEI DE GRAVETAT

Lectura poètica a càrrec de Teresa Colom, Joan-Carles Martí i Raquel Lanseros

Participants: Teresa Colom, Joan-Carles Martí i Raquel Lanseros

Tres veus que ens arriben d’Andorra, València i Andalusia; un còctel de poetes rebels, d’estils ben diversos que venen disposats a capgirar-nos el vespre. Raquel Lanseros, que obra rere obra ha anat configurant a través del llenguatge una màtria de paraules; Teresa Colom, que ha captat, en els gestos més quotidians, la veritable essència del poema, i Joan-Carles Martí, que s’estrena com a poeta sorprenent-nos amb versos punyents, que cremen i acompanyen. Tres poetes que saben que el temps són records caçats al vol i que la paraula és l’únic refugi possible pels qui viuen els dies sense lleis de gravetat fins a les últimes conseqüències.

Llibreria participant: Abacus

Cafè del Teatre · 20h

©

Carlos Marzal

©

Pere Pena

EUFÒRIA!

Lectura de poemes a càrrec de Carlos Marzal i Pere Pena

Participants: Carlos Marzal i Pere Pena

Venen carregats d’eufòria amb versos nous. Amb Plom a les ales, Pere Pena va conquerir fa uns anys la complicitat dels seus lectors, i Carlos Marzal, amb Metales pesados, es va alçar amb el màxim reconeixement de la crítica i dels lectors. Dos poetes que a través de la paraula poètica han creat l’element més sòlid amb el que pot treballar la humanitat. Les ciutats, les lectures, el paisatge i els gestos més senzills han estat còmplices i alhora protagonistes de la precisió de l’emoció i la bellesa als seus versos. Una lectura que omplirà d’eufòria una trobada única.

Llibreria participant: Abacus

#poesialleida2023